Начин на приготвяне
Бобът:
Бобът се измива много добре и се накисва за 2 часа в студена вода, след което се слага да заври.
След завиране водата се изсипва, залива се отново със студена вода и се слага да заври.
Изхвърлят се три пъти заврялата вода, като бобът се вари в четвъртата вода. След завиране в четвъртата вода, се слага малко сода.
Бобът ври 10 мин изсипват се сушени лук, моркови, червен пипер, черен пипер и олио. Сготвения боб продължава да ври, като 20 мин преди сваряване се слага джодженът, магданозът и солта.
Към каймата се прибавят нарязаният на дребно лук, яйцето, предварително накиснатия в прясното мляко хляб заедно с прясното мляко, без да се изцежда, дребно нарязаният магданоз, солта и черния пипер.
Сместа се омесва много добре и се оставя да отлежи на хладно 30 мин.
От нея се оформят кюфтета, които се овалват в брашно, разплискват се малко и се изпържват в сгорещена мазнина.
Готовият боб се изсипва в тава, нареждат се изпържените кюфтета и се запича на 200 градуса 20 минути.
Да ви е сладко с този вкусен печен боб с кюфтета.