Разкошен портокалов кейк със сироп

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
370
2k
846
1k
30/03/2020
"Истински разкош под формата на портокалов кейк със сироп "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 614
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • портокали - 3 бр. /с кората/
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • портокалови корички - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • портокалов сок - 150 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 8 г
  • За сиропа
  • портокалов сок - 1 ч.ч.
  • захар - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два от портокалите се измиват и нарязват /с кората/ на кръгчета.

След което ги слагаме в тиган, в който сме загряли 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар, докато се разтопи.

Чаша и половина захар разбиваме с яйцата, прибавяме портокаловите корички, олиото, портокаловия сок и отново разбиваме.

Прибавяме брашното, солта и бакпулвера. Разбъркваме отново всички съставки за плодовия сладкиш.

Намазняваме кексова форма /от тези с дупка/, подреждаме по дъното и стените резенчетата портокал, а след това изсипваме върху тях кексовата смес.

Портокаловият кекс се пече на 180 градуса за около 30 минути.

През това време може да си направим сиропа.

В съд загряваме 1 ч.ч. портокалов сок и 5-6 с.л. захар.

След като е готов сладкишът, го обръщаме и вадим от формата, след което леко с четка го мажем със сироп.

Разкошният портокалов кейк със сироп е готов да посрещне своите гости!

Източник: Petq Borisova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар