Начин на приготвяне
Сложете пилешкото месо в теджера със студена вода на средна степен на котлона.
Изчакайте да заври водата и намалете степента. Щом започне да се пени, оберете пяната в решетъчна лъжица. Варете месото докато не започне да се отделя от кокалите.
Щом е готово, го отцедете от бульона и разкъсайте на парчета. Не изхърляйте самия бульон. С него може да приготвите супа или други гозби.
В сгорещено олио в тиган запържете предварително почистения и нарязан на ситно лук. За около 5 мин. той ще е омекнал. Тогава добавете и нарязания на ситно морков.
Разбъркайте добре. Добавете гъбите и ориза. Разбъркайте и оставете леко да се запържи оризът.
Щом зърната започнат да стават леко прозрачни, добавете виното и чаша вода. Добавете и парчетата пилешко месо. Разбъркайте, подправете и оставете ориза на тиган да се сготви напълно.
Оризът с пилешко и манатарки на тиган е много вкусен.
Коментари