Стандартни поширани яйца

03/04/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 595
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - колкото пожелаете
  • оцет - 2 супени лъжици
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

При поширането течността ври леко с малки мехурчета в нея. Някъде около 70-80 % трябва да е водата, като към нея добавяте двете лъжици с оцет. Наричат поширането нежна готварска техника, защото е подходяща за деликатни продукти – каквито са яйцата. Ролята на оцета в поширането на яйцата е спорна.

И все пак, ето какво можете да направите:

Добавете малко оцет към водата, преди да сложите яйцето да се пошира. Смята се, че оцетът ще намали вероятността от разпадането на белтъка.

Винаги чупете яйцето в купичка, а не директно в тенджерата. След като го сложите в купичката, нежно и внимателно го плъзнете във водата.

Направете водно торнадо в тенджерата. С помощта на лъжица завъртете водата и бавно пуснете яйцето от купичката.

При изваждането ги сложете за малко върху кухненска хартия, за да попие водата и сервирайте с малко червен пипер отгоре.

Стандартните поширани яйца са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар