Яйчено руло с ориз и карфиол

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
782
4k
4k
1k
3
05/04/2020
"Яйченото руло с плънка се поднася със сос по избор "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • карфиол - 3 с.л. сварен със сол
  • краве масло - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 равна к.л.
  • къри - 1 щипка
  • куркума - ½ к.л.
  • черен пипер - ½ к.л.
  • кимион - 1 - 2 щипки, смлян
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме съставките за пълнежа на рулото: 1 ч.ч. сварен ориз, около 3 пълни супени лъжици карфиол – бонзайчета (сварен със сол и отцеден или от буркан – консервиран със сол) и 2 с.л. краве масло, заедно с подправките: хималайска сол - на вкус и 2-3 щипки смлян черен пипер.

В отделна купичка чукваме 2 домашни яйца, овкусяваме с 2-3 щипки хималайска сол, щипка къри, по половин к. лъжичка куркума и черен пипер, 1-2 щипки смлян кимион.

Изпържваме яйчената палачинка в тиган с незалепващо керамично покритие, горе долу по 3 минути от всяка страна. Вече златиста я постиламе в плитка чиния.

Ориза изсипваме в тигана след палачинката и изпържваме за 3-5 минути. Разстиляме го на равномерен пласт върху палачинката. Започваме да навиваме рулцето с леко притискане.

Нарязваме го с навлажнен тънък остър нож, за да не лепи ориза по него. От рулото се получават около 10-12 бр. кръгчета.

Подреждаме ги в чиния и поднасяме по желание с любим млечен сос или домашна майонеза. Нежно яйчено руло с пълнеж от ориз и карфиол.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар