Начин на приготвяне
Свинските пържоли се измиват много добре, изтъняват се и се начукват с дървен чук.
Всяка пържола се разрязва на две. Посоляват се със сол и черен пипер и се оставят да се охладят за 30 Мин.
Оризът се измива много добре до получаване на бистра вода.
Грахът се измива много добре и се сварява.
Оризът с грахът се слагат в тенджера с 1 ч.ч. вода и масло и се сварява за 20 мин при продължително бъркане, след което се посолява.
Във всяка пържола се слага плънка от ориз и грах.
Всяка пържола се увива на малко месно рулце, като за да не се развие, се завързват с конец приготвените руладини.
Нареждат се в тава, в която ще се пекат. Върху всяка от свинските руладини се слага парче масло.
Киселото мляко се разбърква с водата, лимоновият сок и се посоляват.
Пържолите се заливат със соса. Пече се 40 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Преди сервиране се премахва конецът на свинските рулади от 1937 г.