Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Малинова глазура за сладкиши и торти

Малинова глазура за сладкиши и торти

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Малинова глазура за сладкиши и торти3 / 3
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"За още по-вкусни сладкиши - домашна малинова глазура"

Необходими Продукти

  • малини  - 200 г пресни или замразени
  • захар  - 100 г
  • ром  - 2 с.л.
  • желатин  - 1/2 с.л.
  • вода  - 1/2 кафена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните или замразени малини се пасират и се поставят на умерен огън заедно със захарта и рома.

Изчаква се леко да се сгъсти, като се бърка от време на време.

Желатинът се разтваря във водата и се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня и се смесва с малините за тази тортена глазура.

Разбърква се и отново и малиновата глазура за сладкиши и торти се пасира до гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: