Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с пилешки копанчета и зеленчуци

Яхния с пилешки копанчета и зеленчуци

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Яхния с пилешки копанчета и зеленчуци
Снимка: Росица Маринова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7
"Чудна яхнийка с пилешки копанчета и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 7 копанчета
  • моркови - 2 големи
  • картофи - 7 средни
  • зелен боб - 1 консерва (около 400 г)
  • лук - 1 глава стар
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 с.л. сух
  • инстантна подправка - 1 с.л вълшебен вкус Maggi зеленчуци
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме пилешките копанчета до готовност. Изчакваме да изстине, вадим месото и прецеждаме бульона - той ще ни е нужен.

Нарязваме на едро морковите, картофите и лука. В голяма дълбока тава слагаме около 4-5 с.л. олио, слагаме я на котлона да се загрее и запържваме за кратко морковите, картофите и лук.

А после добавяме и отцедения зелен боб, разбъркваме, добавяме и подправките, пак разбъркваме и изсипваме бульона от пилешкото месо.

При необходимост добавяме вода, но течността в тавата не трябва да прелива и да е повече от продуктите вътре. Слагаме тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем около 40 мин или до готовност нашата пилешка яхния.

Тази яхния на фурна може да поднесете с пухкав селски хляб.

Яхния с пилешки копанчета и зеленчуци - от рецептите на баба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: