Начин на приготвяне
Първо сваряваме пилешките копанчета до готовност. Изчакваме да изстине, вадим месото и прецеждаме бульона - той ще ни е нужен.
Нарязваме на едро морковите, картофите и лука. В голяма дълбока тава слагаме около 4-5 с.л. олио, слагаме я на котлона да се загрее и запържваме за кратко морковите, картофите и лук.
А после добавяме и отцедения зелен боб, разбъркваме, добавяме и подправките, пак разбъркваме и изсипваме бульона от пилешкото месо.
При необходимост добавяме вода, но течността в тавата не трябва да прелива и да е повече от продуктите вътре. Слагаме тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем около 40 мин или до готовност нашата пилешка яхния.
Тази яхния на фурна може да поднесете с пухкав селски хляб.
Яхния с пилешки копанчета и зеленчуци - от рецептите на баба!