Козунак Душичка

09/04/2020
"Козунак Душичка - толкова мекичък, че не можеш да спреш да си хапваш "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 194
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на плота и направете кладенче.

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете всички продукти в средата без мазнината.

Замесете меко тесто. Доизмесете тестото за козунака, като слагате по малко от олиото, докато усвои цялото количество.

Сложете в купа и завийте с памучна кърпа. След един час премесете отново и оставете да втаса, докато утрои обема си.

Готовото тесто разделете на 3 равни части. С на мазнени ръце раздърпайте всяка топка на правоъгълник.

Сложете плънка (в моя случай стафиди, накиснати предварително в ликьор).

Завийте на руло. Направете също и с останалото тесто.

Направете плитка от трите фитила. Сложете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оставете на топло отново да втаса. Намажете със разбития жълтък, прясното мляко и олиото.

Украсете по желание козунака със стафиди.

Печете в предварително загрята фурна до готовност.

Извадете и оставете да изстине козунака Душичка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар