Начин на приготвяне
Сложете брашното на плота и направете кладенче.
Разтворете маята в прясното мляко. Сложете всички продукти в средата без мазнината.
Замесете меко тесто. Доизмесете тестото за козунака, като слагате по малко от олиото, докато усвои цялото количество.
Сложете в купа и завийте с памучна кърпа. След един час премесете отново и оставете да втаса, докато утрои обема си.
Готовото тесто разделете на 3 равни части. С на мазнени ръце раздърпайте всяка топка на правоъгълник.
Сложете плънка (в моя случай стафиди, накиснати предварително в ликьор).
Завийте на руло. Направете също и с останалото тесто.
Направете плитка от трите фитила. Сложете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Оставете на топло отново да втаса. Намажете със разбития жълтък, прясното мляко и олиото.
Украсете по желание козунака със стафиди.
Печете в предварително загрята фурна до готовност.
Извадете и оставете да изстине козунака Душичка.