Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифлички с локум от тефтера

Козуначени кифлички с локум от тефтера

Козуначени кифлички с локум от тефтера
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Разлистваме тефтера и вадим рецептата за козуначени кифлички с локум - ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 90 г
  • краве масло - 90 мл или микс с олио
  • сол - щипка
  • мая - 25 г
  • брашно - 500 г
  • лимони - кората
  • ванилия - 1 бр.
  • локум
  • за намазване
  • жълтък - 1 бр
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете брашното на плота и направете кладенче. Добавете всички продукти.

Замесете меко тесто.

Сложете в купа, завийте с памучна кърпа и оставете на топло, докато утрои обема си.

Приготвеното тесто за кифлички разделете на топки от по 100 г. Всяка топка разточете на елипса, сложете локум и завийте на кифичка.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Оставете кифличките с локум отново да втасат.

Намажете пухкавите козуначени кифлички с жълтъка, олиото и прясното мляко.

Поръсете със захар и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Извадете и оставете козуначените кифлички с локум от тефтера да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: