Сочно пиле в бял сос

Сочно пиле в бял сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Насладете се на сочното пиле в бял сос, което си имаме тук"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. голямо
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • бял сос
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • пилешки бульон - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • лук - 1 малка глава
  • тиквички - 1 малка и по - желание
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелен лук се нарязва на ситно, тиквичката, ако ще използвате, се нарязва на кубчета.

Пилешкото бутче се нарязва на няколко едри парчета, поръсваме със сол, черен пипер и се пържи в загрято олио до готовност.

Изважда се и накъсваме на парчета.

В същата мазнина се запържва лук, тиквичка с щипка сол, един стрък пресен чесън и се задушават с малко вода.

Изваждат се в чиния.

В тиган се разтопява маслото, сипваме брашното, бърка се за минута с телена бъркалка, налива се прясно мляко и пилешки бульон.

Разбърква се и овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.

Връщаме зеленчуците и пилешкото месо във фрикасето, готви се на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, и пилето фрикасе е готово.

Много вкусно сочно пиле в бял сос, чудесно за вечеря!

Рецептата е моя импровизация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: