Начин на приготвяне
Обелен лук се нарязва на ситно, тиквичката, ако ще използвате, се нарязва на кубчета.
Пилешкото бутче се нарязва на няколко едри парчета, поръсваме със сол, черен пипер и се пържи в загрято олио до готовност.
Изважда се и накъсваме на парчета.
В същата мазнина се запържва лук, тиквичка с щипка сол, един стрък пресен чесън и се задушават с малко вода.
Изваждат се в чиния.
В тиган се разтопява маслото, сипваме брашното, бърка се за минута с телена бъркалка, налива се прясно мляко и пилешки бульон.
Разбърква се и овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.
Връщаме зеленчуците и пилешкото месо във фрикасето, готви се на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, и пилето фрикасе е готово.
Много вкусно сочно пиле в бял сос, чудесно за вечеря!
Рецептата е моя импровизация!