Начин на приготвяне
Рендосайте лука на ренде. Сложете го в агнешката кайма заедно с подправките и измесете всичко хубаво.
От така получената смес направете малки топчета.
Загрейте на огъня олиото и задушете лука нарязан на дребно.
Прибавете копривата, която предварително сте измили и нарязали.
Рендосайте домата на ренде и добавете и него.
Задушавайте около 2-3 минути и налейте топла вода.
Пуснете в нея топчетата и варете около 20 минути.
Добавете фидето, подправете с подправките, кубчето зеленчуков бульон, сол на вкус и варете супата топчета още 10 минути.
Свалете супата с агнешко от огъня и направете застройката, като разбиете хубаво яйцето с киселото мляко.
Темперирайте застройката с част от топлата супа и я прибавете към нея.
Поднесете пролетната супа топчета с агнешка кайма поръсена със свеж магданоз.