Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Цветни козуначени кравайчета

Цветни козуначени кравайчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Цветни козуначени кравайчета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Цветните козуначени кравайчета заслужават почетно място на трапезата - и го получават"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 320 г
  • яйца - 2 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • краве масло - 90 г
  • захар - 60 г
  • мая - 10 г кубче
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • ванилия
  • сол - щипка
  • още
  • конфети - дребни цветни
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Пресейте брашното с щипка сол и една ванилия.

Затоплете прясното мляко и разтворете маята и захарта в него.

Излейте го при брашното, добавете две яйца, настъргани кори от лимон и портокал. Започнете да месите, като прибавяте по малко от кравето масло, докато употребите цялото количество.

Направете козуначеното тесто на топка и сложете в намаслена купа. Покрийте с парче найлон и приберете на топло в леко загрята фурна, докато тестото удвои обема си.

Разделете втасалото тесто на 8 еднакви части. Всяка част разделете на две и направете фитили, дълги около 40 см. Усучете ги един в друг и затворете в кръг.

Наредете кравайчетата в тава, застлана с хартия за печене. Изчакайте да втасат отново за 30 мин, след което намажете с разбит с прясно мляко жълтък.

Поръсете гевреците с цветни дребни конфети. Загрейте фурната на 170°C на дъното и поставете купичка с вода.

Изпечете козуначените кравайчета до приятен загар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: