Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, аз ползвах телена бъркалка. Добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, разтопената свинска мас, ванилията, кората от настърган лимон.
Разбърква се добре с вилица. Прибавяме шоколадови капки и с брашното се замесва меко тесто, което не трябва да лепне.
Поръсва се брашно на плота, точи се кора с дебелина 1 см и се изрязват великденски формички на зайче, пиленца, сладки цветя.
От изрезките оформяме топчета и нареждаме в голяма тава върху хартия за печене. Намазваме домашните курабийки се с разбит жълтък с малко сварено кафе.
Забождаме за очи шоколадови капки и стафиди за зайчето. Поръсваме великденските курабийки с кафява захар.
Печем великденските курабийки с шоколадови капки и стафиди в загрята фурна 180 градуса с вентилатор за 15 минути до златисто.
Весел Великден на всички!