Начин на приготвяне
Агнешкото се измива и се натрива хубаво със сол, червен пипер и джинджифил от всички страни. Поръсва се с джоджен и розмарин.
Лукът се нарязва на едро и се слага покрай агнешкия бут в тавата, скилидките чесън се слагат в тавата без да се белят.
Налива се вода около 200 мл, но не върху месото, защото ще отмие подправките. Апетитното агнешко се пече 2 часа завито с фолио на 170 градуса.
След 2 часа се маха фолиото и месото се пече, докато хване хубава препечена коричка.
Филиите хляб се изсушават във фурната за 5-10 мин., така че да станат сухи и се натрошават на трохи. Хлебните трохи се смесват с мащерка и джоджен и с 3 лъжици олио, за да залепнат подправките.
Десетина минути преди агнешкото да е напълно готово, се изважда от фурната, намазва се с горчица и върху нея се разпределят хлебните трохи.
Месото се връща във фурната, за да се запече хлебната коричка. Печеното агнешко може да сервирате за Великден.
Насладете се на това страхотно агнешко печено с хлебна коричка!