Начин на приготвяне
Смесете омекотеното масло, прибавете крема сиренето, чукнете яйцето.Добавете ванилията и цитрусовите корички. Размесете.
Прибавете пудрата захар и пресятото брашно с бакпулвера. Омесете меко тесто.
Увийте тестото в найлоново фолио и го оставете в хладилник за около 2 часа.
Готовото тесто разточете и изрежете желаните от вас фигурки с помощта на формички за сладки.
Подредете готовите сладки в тава, застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до лек розов загар. Охладете сладките.
Разбийте белтъка с щипката сол на твърд сняг, след което добавете пудратата захар и продължете да разбивате до пълна еднородност.
Намажете повърхността на сладките с глазурата. При необходимост и желание, оцветете глазурата с безвредни бои. Опитайте тези глазирани великденски сладки.