Печено заешко за Великден

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
20/04/2020
"Цяла тава с печено заешко сме сготвили за Великден, чакаме само гостите"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 027
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 1 стрък
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сух джоджен - 1 ч.л. (или пресен)
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, хубаво го измийте и натрийте със сол и червен пипер.

Нарежете лука и пресния джоджен - ако имате, ако не сухият също е добре. Овкусете със малко сол, червен и черен пипер, разбъркайте и сложете порциите месо.

Сипете 3 чаши вода, покрийте с алуминиево фолио и сложете в печката да къкри за около час, час и половина.

Извадете печения заек и добавете ориза, отново покрийте с фолиото и оставете така до пълното сваряване на ориза.

Преди да изключите фурната отстранете фолиото, месото да се запече за кратко, но без да се изсушава, а да остане сочно.

Печеното заешко за Великден е готово.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар