Начин на приготвяне
В малка тенджерка сипваме всички съставки за маринатата, с която ще боядисаме яйцата: половин глава червено цвекло, ябълков оцет, хималайска сол, кафява кристална захар, черен пипер на зърна и вода.
Оставяме ги с капак да се варят няколко минути и после добавяме твърдо сварени и обелени 3 яйца (може да бъдат от останалите великденски яйца).
Варим ги около 10 минути с често разбъркване, така че равномерно да се оцветят и напоят с яркия цикламен натурален цвят от червеното цвекло.
Изваждаме яйцата от цветната марината и ги оставяме леко да се охладят. Премахваме останали частички цвеклото и разрязваме яйцата на 2 равни части по дължина. Внимателно и старателно с малка кафена лъжичка отделяме твърдо сварените жълтъци, като се стараем да запазим формата на белтъците.
В купичка намачкваме жълтъците с виличка и добавяме към тях останалите съставки за пълнежа: краве масло, краве сирене, хималайска сол, домашен мед от радика, куркума, смлян черен пипер и съвсем малко водичка.
Разбъркваме намачквайки до получаване на гладка хомогенна смес, да не е нито течна, нито много гъста, а точно подходяща за шприцоване.
Шприцоваме с шприц с малък накрайник или с малко найлоново пликче с отрязано ъгълче. Запълваме белтъците с жълтия пълнеж, като с кръгови движения отвън на вътре шприцоваме спирали с връхче.
Подреждаме пълнените яйца в кръг върху керамична кръгла чинийка и ги поръсваме с нарязани перца пресен лук. Подходящи към пролетна салата.
Поднасяме свежите цикламени яйца с пълнеж от сирене украсени с пролетни цветя!
Чудно Вкусно!