Начин на приготвяне
За направата на тестото се разбиват кристалната захар и яйцата. Постепенно се прибавя олиото и продължаваме да бъркаме с миксер на по-бавна степен. Содата гасим в киселото мляко и добавяме при разбитите яйца.
Пресяваме брашно заедно с амонячната сода и бакпулвер и към него добавяме вече разбитите течни съставки и ванилията. Месим до получаването на не много твърдо тесто. Оформяме топчета с размера на орехова ядка и печем на 150 градуса до готовност.
Вече изпечените курабии оставяме да изстинат и чак тогава пристъпваме към дълбаенето им. С остър нож издълбаваме всяка курабия, като внимаваме да не отнемаме голямо количество от нея.
Забъркваме двата вида крем от гореописаните съставки.
Всяка курабия се пълни с крем и се слепва с друга.
Разтваряме в две купички по 200 мл. прясно мляко, жълта и червена боя. Вече слепените прасковки потапяме в разтворената боя в мляко. Важно е да не се задържат много дълго в течността, за да не омекнат прекалено много прасковките. След като сме оцветили прасковите ги овалваме в кристална захар.
Важно е тези вкусни сладки прасковки да престоят няколко часа на хладно, за да омекнат от крема и са готови за консумация.
Коментари