Нахут с патешко

Нахут с патешко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
57 мин.
Порции
4
"Идея за приготвяне на патешко"

Необходими Продукти

  • патешко бутче - 1 бр. конфи
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • нахут - 400 г
  • бира - 1 кутийка
  • сол
  • черен пипер
  • шафран
  • доматено пюре - 100 г
  • патешка мас - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сложете патешката мас и я разтопете.

Добавете лука и чесъна, нарязани на дребно. Задушете за няколко минути.

Добавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода.

След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата.

Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите. Сложете подправките и изчакайте да заври.

Затворете капака и варете вкусната яхния 30 минути.

През това време обезкостете бутчето и накъсайте месото на малки парчета.

Изчакайте да излезе парата и отворете капака.

Вземете пасатора и пасирайте два пъти, не повече!

Правя така, за да избегна слагането на брашно и манджата се сгъсти.

Добавете месото, затворете отново тенджерата и варете нахута с патешко още 10 минути.

Изключете и сервирайте, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: