Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от морски език с аспержи и маслини

Филе от морски език с аспержи и маслини

Kostadin StefanoffKostadin Stefanoff
Новак
1814036
Филе от морски език с аспержи и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • аспержи - 10тина стебла
  • морски език - 300 г филе без кожа
  • масло - 85 г
  • зехтин - 7 с.л.
  • чили - 1 - 2 ч.л. сушено
  • маслини без костили - 50 г дребни зелени
  • пресен лук - 7 - 8 стебла
  • див лук - 10тина стебла (чайвс)
  • естрагон - 2 с.л. пресен
  • лимонов сок - от 1 среден лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 195°C

Обелете и нарежете 3-4 аспержи на тънки кръгчета и оставете в купичка настрана.

Измийте и поръсете с малко сол и черен пипер рибните филета и ги сложете в тавичка върху хартия за печене.

Сложете маслото в малка касеролка да се разтопи заедно с 2 лъжици зехтин на средна температура, като внимавате да не започне да ври.

В момента, в който се разтопи, добавете чилито, разбъркайте, и махнете от котлона.

Обелете и ако са дебели, разполовете по дължина останалите аспержи. Разпределете в тавичката около филетата аспержите и стръкчетата пресен лук.

Посолете ги леко. Залейте всичко със масления сос, разтръскайте леко, за да се разнесе и сложете да се пече, докато се сготви рибата и аспержите станат зелени. В зависимост от дебелината на филетата около 15-25 мин.

Междувременно към аспержите на кръгчета в купичката добавете лимоновия сок, останалия зехтин, маслините, нарязаните на ситно див лик и естрагон, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво. И оставете на страна, докато се пече рибата.

Сервирайте, като сложите няколко аспержи и лук на дъното на чинията, филето върху тях, 2-3 лъжици от масления сос и гарнирате със маслиновата смес.

Насладете се на филето от морски език с аспержи и маслини с чаша охладено бяло вино

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: