Пилешки пържоли с бешамелова плънка

26/04/2020
"Топящи се в устата крехки пържолки с бешамелова плънка - ама, че удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди. Сложете им сол, черен пипер, къри, чесън на прах и лук на прах. Разбъркайте ги добре с подправките и ги оставете за един час.

Докато чакате, направете Бешамела. Обелете лука и чесъна. Нарежете ги на дребно, заедно с магданоза.

Вземете тиган. Сложете олиото и кравето масло. Добавете лука, чесъна и магданоза. Запържете за около 5-6 минути.

Сложете брашното и запържете за същото време.

Налейте прясното мляко на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с тел. Внимавайте да не стане на бучки сместа.

Варете на котлона 3-4 минути. Отместете и оставете леко да се охлади 1-2 минути.

Разстелете пилешките пържоли и сложете от бешамеловата смес по цялата горна част. Оставете така, докато сметта изстине напълно.

Разбийте яйцата в една чиния, а в другата сложете галетата. Вземете една пържола и внимателно я потопете в яйцата от двете страни.

Оваляйте след това в галетата и изпържете в загрято олио на не много силен котлон от двете страни до готовност.

Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да поемат панираните пържоли мазнината.

Измийте картофите и ги разрежете през средата. Направете им по няколко разреза по месестата част. Поставете ги в тавичка с кората нагоре.

Посолете, поръсете с черен пипер и нарежете малки парченца краве масло.

Печете пилешките пържоли с бешамелова плънка в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар