Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ориз, нахут и чоризо

Пиле с ориз, нахут и чоризо

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пиле с ориз, нахут и чоризо
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • червени чушки - 1 бр
  • зелени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 3 - 4 ск.
  • моркови - 1 бр.
  • нахут - 1 консерва, малка
  • домати - 200 г, белени от консерва
  • ориз - 250 г, бланширан
  • пилешки бульон - 250 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • чоризо - 200 г
  • маслини - 100 г, зелени с червена чушка
  • червен пипер - 2 ч.л. пушен
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките бутчета на порции и ги овкусете със сол и пипер.

Загрейте в тиган малко мазнина и ги запържете по 5 минути от двете страни.

Извадете ги в подходяща чиния.

В същия тиган сипете олио (ако е необходимо) и запържете нарязаните лук, морков и чушки.

След няколко минути прибавете чесъна и ориза.

След това добавете чоризото, доматите, нахута, червения пипер, даф. лист, виното, бульона и около 150 мл топла вода.

Оставете да къкри десетина минути и изсипете в тавичка.

Отгоре подредете бутчетата и печете на 180°C около 30-35 минути или докато се абсорбира течността от ориза.

Извадете пилето с ориз, добавете нарязаните маслини и поръсете с магданоз.

Да ви е сладко с това пиле с ориз, нахут и чоризо! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: