Пиле с ориз, нахут и чоризо

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
27/04/2020
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките бутчета на порции и ги овкусете със сол и пипер.

Загрейте в тиган малко мазнина и ги запържете по 5 минути от двете страни.

Извадете ги в подходяща чиния.

В същия тиган сипете олио (ако е необходимо) и запържете нарязаните лук, морков и чушки.

След няколко минути прибавете чесъна и ориза.

След това добавете чоризото, доматите, нахута, червения пипер, даф. лист, виното, бульона и около 150 мл топла вода.

Оставете да къкри десетина минути и изсипете в тавичка.

Отгоре подредете бутчетата и печете на 180°C около 30-35 минути или докато се абсорбира течността от ориза.

Извадете пилето с ориз, добавете нарязаните маслини и поръсете с магданоз.

Да ви е сладко с това пиле с ориз, нахут и чоризо! :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар