Бадемова торта с крем

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Бадемова торта с крем
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Лесна, ефектна и изумително вкусна бадемова торта с крем - подходяща е за изненада на любим човек"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бадеми - 150 г сурови
  • захар - 200 г
  • белтъци - 5 бр.
  • За крема
  • жълтъци - 5 бр.
  • масло - 180 г
  • пудра захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме белтъците и захарта на сняг. Бадемите ги нарязваме на ситно или с помощта на машинка ги смиламе.

Добавяме ги в купата при белтъците и разбъркваме леко с бъркалката. Получената смес разделяме на две и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса, два блата.

В купа разбиваме жълтъците, добавяме мекото масло и пак разбиваме. Прибавяме пудрата захар и разбъркваме.

Единия блат поставяме във форма за торта, отгоре намазваме с крема, а върху него натрошаваме втория блат. Оставяме бадемовата торта в хладилника за час-два, за да се охлади.

Бадемовата торта с крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Много вкусна!!
30.04.2020 00:52