Начин на приготвяне
В дълбок тиган се загрява олио и масло, прибавя се ситно нарязан пресен лук, чесън и се готви за 2 минути да омекне с щипка сол и черен пипер.
Добавя се нарязан бекон на лентички да се запържи, накрая листа бейби спанак.
След като спадне обема им сипваме измит ориз и готвим за минута, като се разбърква с дървена лъжица.
Налива се бяло вино и оставяме докато се изпари, тогава се намалява котлона и на части сипваме бульона.
Изчаква се оризът да поеме течността и наливаме отново по малко от бульона докато свърши.
Разбърква се, за да получим кремообразна структура на нашето ризото.
Сваляме от котлона при готовност на ориза и подправяме на вкус. Сервираме за вечеря!
Ризотото с бекон и зелении е много вкусно.