Консервиран спанак за зимата

ИивинкаИивинка
Готвач
187
1k
528
542
2
01/05/2020
"Ето как да имате спанак под ръка винаги, когато ви потрябва "
Приготвяне120 мин.
Готвене10 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 3 кг
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете спанака за няколко часа да омекне. Почистете от дръжките и измийте хубаво листата.

В тенджера сложете вода на котлона да заври. След това попарете съвсем леко спанака, но внимавайте да не го попарите повече, защото ще стане на каша.

Потапяте и вадите в студена вода.

Пригответе си малки бурканчета.

Напълнете спанака, сложете по 1 чаена лъжичка сол във всяко бурканче. Затворете бурканчетата и ги заварете от 5 до 10 мин.

Имаме консервиран спанак за зимата. По същия начин консервираме и лапада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Браво на теб! И аз слагах така в буркани преди години, но миналата година , го сложих в пликчета и във фризера.
1
0
Иивинка
Иивинка
01.05.2020 14:18
Благодаря! Правя го така от миналата година. Много съм доволна от този начин на консервиране, така се запазва самият вкус. И лапад консервирах по този начин. :)
1
0