Свински карета с гъбен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
440
5k
1k
1k
2
02/05/2020
"Неустоима комбинация, на която никой не би могъл да устои - свинско месце с гъбен сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 767
  • Преглеждания за месеца4767
  • Преглеждания за седмицата373
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте зехтин и изпържете свинските карета от двете страни за по 3-4 мин. на страна. Извадете месото и овкусете с щипка черен пипер и сол.

Прецедете мазнината, в която сте пържили, и я излейте в чист тиган. Запържете за кратко брашното.

Разредете с една чашка топла вода и оставете да бъкне докато соса се сгъсти и стане с консистенция на боза.

Излейте бялото вино (по желание) и върнете свинските каренца в соса. В малка тенджерка сложете гъбите с бучка краве масло и задушете за 5-6 мин.

Добавете ги в соса със свинските каренца. Сервирайте пържолките с картофено пюре.

Да ви е сладко! Свинските карета с гъбен сос са готови.

Забележка: Свинските карета може да изпечете на грил тиган и овкусите след печенето със сол, зехтин и черен пипер!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар