Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински карета с гъбен сос

Свински карета с гъбен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Неустоима комбинация, на която никой не би могъл да устои - свинско месце с гъбен сос"

Необходими Продукти

  • свински каренца - 4 бр.
  • гъби - 150 - 200 г по ваш избор
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл (по желание)
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте зехтин и изпържете свинските карета от двете страни за по 3-4 мин. на страна. Извадете месото и овкусете с щипка черен пипер и сол.

Прецедете мазнината, в която сте пържили, и я излейте в чист тиган. Запържете за кратко брашното.

Разредете с една чашка топла вода и оставете да бъкне докато соса се сгъсти и стане с консистенция на боза.

Излейте бялото вино (по желание) и върнете свинските каренца в соса. В малка тенджерка сложете гъбите с бучка краве масло и задушете за 5-6 мин.

Добавете ги в соса със свинските каренца. Сервирайте пържолките с картофено пюре.

Да ви е сладко! Свинските карета с гъбен сос са готови.

Забележка: Свинските карета може да изпечете на грил тиган и овкусите след печенето със сол, зехтин и черен пипер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде и солта?
05.03.2022 16:52
1
Покажи всички подкоментари