Бъркан тутманик с царевично брашно

04/05/2020
"Ето как забъркваме невероятен тутманик с царевично брашно "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 115
  • Преглеждания за месеца16114
  • Преглеждания за седмицата1027
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и вкусна закуска без мая и без месене.

В купа се разбиват яйцата с вилица и щипка сол.

Разбиваме сода и бакпулвер да шупне в киселото мляко, сипваме в яйчената смес.

Добавя се олио и накрая двата вида брашно и натрошено сирене.

С вилица се разбърква гъста смес и сипваме върху хартия за печене в тавичка 24 см, отгоре се поръсват семена.

Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор до суха клечка около 25 минути и готово.

Изваждаме бъркания тутманик от тавата, нарязва се на парчета.

Леко охладен хапваме бъркания тутманик с царевично брашно за закуска с чаша билков чай.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар