Лека пудингова торта

06/05/2020
"Лека пудингова торта, която може да бъде при вас за има-няма 20 минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца369
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за пудинга
  • прясно мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • есенция ванилия
  • жълтъци - 2бр
  • царевично нишесте - 3 ч.л.
  • още
  • орехи - към 100 г
  • топинг карамел
  • бисквити
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много е лесно да се отвори готовия пакет пудинг, добави млякото и кремът е направен, но аз ви предизвиквам да направим домашен пудинг. Много е лесно даже!

В касеролка сложете прясното мляко, като заделите половината чаша.

Добавете захарта и ванилията. Изчакайте да заври.

През това време разбийте жълтъците с заделеното мляко и царевичното нишесте.

Добавете го на тънка струйка в касеролата, като не спирате да бъркате. Намалете котлона и изчакайте да се сгъсти ваниловият пудинг.

Оставете да изстине леко за 10 минути.

В тавичка подредете един ред бисквити. Сложете от домашния крем, малко кокосови стърготини и малко орехи.

Отново бисквити и така до изчерпване продуктите, като завършите с крем.

Готовата класическа бисквитена торта поръсете с орехи и оставете в хладилника за няколко часа.

Сервирайте лека пудингова торта с топинг карамел.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар