Яйца с домати по турски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
223
1k
745
497
1
07/05/2020
"Ех, тези турски гозби - страхотни са "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 341
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата255
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. големи
  • домати - 1 кг зрели
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилитка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме един килограм домати и ги режем на малки кубчета, след което режем лук, две скилидки чесън.

Взимаме един дълбок и широк тиган с капак и започваме да запържваме лука и чесъна в малко олио.

След като омекне лукът, прибавяме кубчетата домати и поръсваме със захар, сол и червен пипер, затваряме капака и оставяме доматената манджа да се сготви за около 20 минути.

При сготвените домати счукваме четири яйца, като внимаваме да останат цели, не ги бъркаме и затваряме капака за около 10 минути да се задушат в соса доматите с яйца.

Сервираме яйцата с домати по турски с поръсен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар