Мусака от патладжан и кайма

07/05/2020
"Само като гледаме коричката на мусаката от патладжан и кайма, ни потекоха лигите "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца688
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на филийки, посолява се и се оставя да си пусне горчивата вода. Измива се и се запича на скара или оребрен тиган.

В тиган с олио се задушават лукът и чесънът. Прибавя се каймата и след като се посготви, се добавя обеленият и нарязан домат.

Сос Бешамел:

Вкасерола се разтопява кравето масло. Добавя се брашното и след като се запържи, се налива прясното мляко. Сосът, като заври, се отмества от огъня.

Продуктите са за 4-5 вкусни гювечета.

На дъното на всяко гювече се поставя от сместа с каймата, следват няколко кръгчета патладжан, кайма и се завършва с патладжан.

Мусаката в гювечета се заливат с Бешамела и се поръсват с настъргания кашкавал.

Мусаката от патладжан и кайма се пече на 200 градуса 20-25 минути или докато се зачерви кашкавалът.

Може да приготвите рецептата за мусака с патладжан и в обикновена тава.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар