Начин на приготвяне
Фенелът е познат в България още като резене или див копър. Ядивно е цялото растение - стъблата, семената и корена.
Семената му се използват нашироко във фармацевтичната промишленост, затова е познат още като аптекарски копър.
Известна е ролята му в борбата с наднорменото тегло.
Рецептата, която предлагам, е много вкусна и здравословна.
Отстранете дебелите външни части на фенела и го нарежете на резени.
Нарежете морковите на едри парчета. В тиган налейте една кафяна чашка зехтин и добавете морковите и фенела.
Посолете, налейте зеленчуковия бульон и захлупете съда.
Задушете до омекване на зеленчуците.
Изсипете задушените кореноплодни в подходяща за сервиране чиния.
Поръсете ги с щипка копър и магданоз.
Полейте с разтопено краве масло и сервирайте!
Да ви е сладко!