Моето агнешко печено

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
587
1k
265
1
07/05/2020
"Перфектната рецепта за агнешко печено вече е тук "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо822
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агне - до 10 кг цяло
  • ориз - 500 г, балдо
  • гъби - 300 г
  • зелен лук - 5 връзки
  • зелен чесън - 2 връзки
  • черен пипер - 1 с.л.
  • На вкус
  • сол
  • магданоз
  • девесил
  • джоджен
  • За намазване
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 3 с.л. или повече
  • подправка за агнешко - 1 пакет Пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно печено агне почистете добре агнето, измийте и изцедете добре.

Намажете го отвън и отвътре със сместа за намазване - сол, червен пипер, подправка за агнешко месо и олио.

За плънката:

Изчистете и измийте ориза, нарежете гъбите на малки кубчета, а всички зелени подправки наситнете.

В подходящ дълбок съд загрейте мазнина и запържете зеления лук и чесън, както и останалите зелени подправки. Прибавете гъбите и запържете за още няколко минути.

Добавете ориза и запържете и него за кратко, изсипете топла вода, която да покрие и да е 1 пръст над ориза.

Оставете да покъкри и водата да се поеме от ориза.

Овкусете с подправките на вкус и смъкнете от котлона (оризът ще е полуготов).

Напълнете агнето, зашийте и изпечете моето агнешко печено до готовност.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар