Начин на приготвяне
В купа сложете яйцата, добавете захарта и разбийте за няколко минути до хомогенност.
Разтопете кравето масло и след като се охлади леко, го излейте при яйцата заедно с прясното мляко.
Добавете рикотата и сока от половин лимон. Ароматизирайте с едно прахче ванилия и настъргана лимонова кора.
В друга купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.
На малки порции добавете сухата смес към течната, бъркайки с лъжица. Хомогенизирайте сместа добре и напълнете по-големи хартиени чашки 2/3 от обема им.
Поставете ги във форма с гнезда за мъфини.
Изпечете ароматните кексчета на 180°C в предварително загрята фурна за около 15 мин. За готовност пробвайте с дървено шишче.
Извадете приготвените мъфини на решетка и охладете. Издълбайте ги.
Пригответе си лимоновия крем.
Налейте прясното мляко в тенджерка. Добавете жълтъците, брашното и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Свалете готовия крем и ароматизирайте с една ванилия и настъргана лимонова кора.
След като кремът се охлади напълно, добавете маскарпонето, разбивайки с миксер до пухкав крем.
Напълнете издълбаните кексчета с крем и поръсете с настъргана лимонова кора.
Да ви е сладко с тези уникални лимонови кексчета с крем!
Забележка: издълбаните трохи смесете с останалия крем, сложете в подходящи чаши и полейте с карамелен топинг!