Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа и го омесваме с бакпулвера и захарта. Правим си кладенче.
Разливаме яйцата в отделна купичка – леко с вилица. Сипваме ги в средата на брашното.
Дабавяме млякото, ванилията и бъркаме.
Получава се гъста смес, която с лъжица разпределяме в приготвените формички /наредени в тавичката/. Не пълним до горе, тъй като къпкейкчетата ще се надигнат при печене. Малко под ръба на формичката.
Печем на 180 градуса до лек загар.
През това време правим фростинга.
На котлан разтапяме маслото и добавяме сметаната. Загряваме ги и махаме от котлона. Прибавяме начупените шоколади. Оставяме ги за няколко минути да се разтопят и объркваме. Сместа престоява в хладилник няколко часа.
Вадим къпкейкчетата и махаме от формата, слагаме пак хартиени формички и разпределяме останалата смес. При мен стига за тавичка и половина.
Когато всички кейкчета са готови и изстинали, и сместа е охладена с шприц или лъжица, оформяме дебел слой с връх върху всеки къпкейк.
Също може и да ги поотрежете с нож, ако в средата са се надигнали много, за да покриете по-лесно и равномерно с крема.
Може и да се издълбае дупка във всяко и да се напълни с по-течна вариация на шоколадов пълнеж. Може да се украсят с шоколадови пръчици, шоко капки, кокосови стърготини, захаросани черешки.
Насладете се и вие на неустоими къпкейкчета с шоколадов фростинг.