Пилаф с миди

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Пилаф с миди
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • домати - 200 г от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • девесил - 4 стръкчета
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем лука и чесъна и ги запържваме в маслото.

Прибавяме настъргания морков, ориза и зеления лук и запържваме, сипваме доматите и овкусяваме със сол и пипер.

Сипваме три чаени чаши вода и варим пилафа с ориз на бавен огън, докато оризът попие течността.

Десетина минути преди да го свалим от огъня слагаме мидите и зелените подправки.

Пилаф с миди - вкусен ориз с морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: