Свински котлети с масло и чесън

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
679
474
266
11/05/2020
"Да знаете само колко са апетитни свинските котлети, приготвени с масло и чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца450
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински котлети - 5 бр. (с дебелина до 3 см максимално)
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите овкусете със сол и прясно смян черен пипер на вкус.

Ако имате възможност, преди да започнете да приготвяте ястието, извадете месото на стайна температура за поне половин час.

Щом овкусите пържолите, ги оставете за малко на страни.

Направете си паста от намачканото маслото и пресованите скилидки чесън. Разбъркайте я добре.

Загрейте тигана със зехтина на силен котлон, но не на максимално (7 от 9).

Поставете внимателно свинските котлети в тигана. Изпържете ги по около 3 минути от всяка страна.

Сложете по половин лъжица от чесновата паста върху всяка от сочните свински пържоли и изпържете по още 2 мин от всяка страна на пържолата.

Поднесете свински котлети с масло и чесън в компанията на червено вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар