Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
21596542
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5208
456
313
29
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Снежи
Снежи
Страхотно се получи..Много вкусно!Поздравления :-)
30.09.2019 18:05
5
1
Потребител#234774
Потребител#234774
много вкусно
16.07.2019 22:38
Марияна борисова
Марияна борисова
И аз така го приготвям, само че киселото мляко при мен е по малко
26.02.2019 21:42
10
1
Десислава Денкова
Десислава Денкова
Страхотно е!
25.11.2018 21:18
4
3
Viktoriq Zaharieva
Viktoriq Zaharieva
Толкова лесно и същевременно много вкусно.
10.09.2018 14:42
5
Buftichka
Buftichka
Това ми е любимото, но малко по- различно го правя.
24.07.2018 22:13
5
2
Петя Тоскова
Петя Тоскова
Ще пробвам
25.02.2018 19:34
3
Нели Петрова
Нели Петрова
До сега никога не ми се е получавало. С тази рецепта мисля, че ще стане. :)
19.06.2017 15:02
15
2
Ceylan Osmanova
Ceylan Osmanova
Лесно бързо и вкусно !
27.05.2017 15:53
8
Дани
Дани
Фрикасето е страхотно.Благодаря!
10.12.2013 21:33
12
1
Boby
Boby
Страхотна, много ми хареса. Както вика приятеля ми "вкусно като в детската градина" :)
03.02.2013 02:25
2
Тони
Тони
Значи рецептата е така, обаче не чакайте бутчетата да се сварят напълно ами ги извадете по рано от бульона и ги запечете на фурната. Правите соса така както е описано.
Сервирате печено бутче соса и декорирате с лимон. Рецептата е без гъби, но може да импровизирате като ги опечете с бутчетата.
15.01.2013 15:06
2
donna
donna
Дано да сте прави в момента го правя надявам се да стане наистина вкусно.За мен рецептите на готвач.бг са най-добрите!!!
06.11.2012 14:17
1
Потребител#184856
Потребител#184856
Рецептата е лесна,бърза,вкусна.Трите важни неща за мен :-)
05.02.2017 20:39
7
2
Потребител#176753
Потребител#176753
Невероятно! Ще пробвам! Гласувам с 5!
22.09.2016 23:07
1
2
Krstina
Krstina
Стана много вкусно.
18.05.2016 18:34
5
К К
К К
Много добре е приготвено и рецептата е много хубава!
17.05.2016 20:59
3
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Правила съм веднъж само фрикасе и нещо не ми се получи.Тази рецепта ме вдъхновява да се пробвам отново.
13.05.2016 06:37
10
Pressy
Pressy
Strahotno e !
13.03.2016 12:40
2
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз също добавям малко лимон към жълтъците и киселото мляко
20.01.2016 13:29
10