Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
21596542
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5208
456
313
29
13
Дай твоята оценка:

Коментари

nikolai
nikolai
ОК. Колко бульон трябва да сложим ?
16.12.2010 22:14
2
Nqkoisi (Nikolai se kazvam)
Nqkoisi (Nikolai se kazvam)
Баща ми сега прави пилето, ще видим дали е хубаво. Мерси за рецептата.
09.12.2010 20:27
Venci
Venci
За да не ви става на бучки, трябва да изсипете бульона на пилето изведнъж и да бъркате енергично. Какви са тия глупости, да чакаш да изстине, после се смесва, няма такова нещо. И фрикасето става по - вкусно като му се сложат 3-4 скилидки чесън на края.
13.11.2010 14:14
1
2
1
Покажи всички подкоментари
вики
вики
Пиле фрикасе се прави с прясно мляко и бялото месо на пилето. То е много вкусно. Ако обичате, можете да добавите и сок от лимон. Яйцето на мен много ми харесва. Пиле фрикасе може да го сервирате с гъби.
30.10.2010 18:22
дида
дида
Вместо кисело мляко слагам сока от 1 лимон в яйцето. Хем не се пресича, хем ароматно и здравословно.
17.10.2010 11:11
hrisu
hrisu
Хареса ми рецептата, само не сте писали кога добавяме пилето.
16.10.2010 18:36
петя
петя
Това е най-хубавото пиле фрикасе, което съм яла. Има ли други разновидности на пиле фрикасе или е само тази рецептата ?
15.10.2010 15:58
Vania Milcheva
Vania Milcheva
Наистина рецептата е стахотна, а е и много лесна за приготвяне. Поздравления.
16.08.2010 14:52
tsvetelina
tsvetelina
А и когато добавяте яйцето, изчакайте малко сместа от огъня да се охлади, за да не се пресече.
12.05.2010 13:39
1
tsvetelina
tsvetelina
Аз мисля, че фрикасето е супер, но за да не се получат бучки, трябва да се сипе студен.
12.05.2010 13:34
1
Рони
Рони
Рецептата е страхотна. Браво.
11.05.2010 15:01
sunny
sunny
Да допълня към рецептата:
когато леко запържите брашното, след това изчакайте да изтине и го разтворете в бульона(вода), но също студени. И за да няма бучки във фрикасето, го разбиите добре с миксер или пасатор за да се разтвори добре. Когато сгъстявате фрикасето на котлона, бъркайте за да не загори на дъното.
4-5 лъжици брашно на литър течност са достатъчни за да се сгъсти.
17.03.2010 23:56
1
bigtime
bigtime
Ами, да кажем, че гъбите не се виждат на пръв поглед, а какво да кажем за ориза.
17.03.2010 20:11
1
Онан
Онан
А после, защо мъжът й псувал като каруцар ?
14.12.2009 14:29
2
СЗ
СЗ
Тези от картинката.
03.11.2009 13:34
АНИ
АНИ
Какви гъби те гонят, Стоева ?
24.10.2009 19:29
Стоева
Стоева
Гъбите кога се поставят?
28.07.2009 11:43