Сьомга на фурна с хрупкава коричка

14/05/2020
"Гласуваме с две ръце за този начин за приготвяне на сьомга "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • сьомга - 600 г филе с кожа (цяло или на порции)
  • зехтин - 40 мл
  • лимонов сок - 30 мл
  • мед - 15 г
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 20 г
  • бадеми - 20 - 25 г сурови, белени
  • магданоз - 2 стръка
  • хляб - 50 г от предния ден, по - сух
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от сьомга от костички и го посолете леко.

Счукайте чесъна и смесете със зехтина, горчицата, меда, лимоновия сок и щипка сол.

Бъркайте, докато леко емулгира и започне да побелява и с тази смес намажете обилно рибата, която предварително сте поставили в мамазнена тава с кожата надолу.

В блендер пуснете да се смелят бадемите с хляба и стръковете магданоз.

Разпределете тази смес върху сьомгата и притиснете с обратната страна на лъжица, за да се образува плътен слой - коричка.

Печете сьомгата на фурна на 200 градуса в предварително загрята печка за 20-25 минути или до златист загар.

Ако сте оставили филето цяло и то е по-дебело, е възможно да изиска малко по-дълго печене.

Разкошната сьомгата на фурна с хрупкава коричка поднесете топла с чаша хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Ако обичате сьомга, запазете си следните рецепти за сьомга винаги под ръка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар