Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга на фурна с хрупкава коричка

Сьомга на фурна с хрупкава коричка

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сьомга на фурна с хрупкава коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Гласуваме с две ръце за този начин за приготвяне на сьомга"

Необходими Продукти

  • сьомга - 600 г филе с кожа (цяло или на порции)
  • зехтин - 40 мл
  • лимонов сок - 30 мл
  • мед - 15 г
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 20 г
  • бадеми - 20 - 25 г сурови, белени
  • магданоз - 2 стръка
  • хляб - 50 г от предния ден, по - сух
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от сьомга от костички и го посолете леко.

Счукайте чесъна и смесете със зехтина, горчицата, меда, лимоновия сок и щипка сол.

Бъркайте, докато леко емулгира и започне да побелява и с тази смес намажете обилно рибата, която предварително сте поставили в мамазнена тава с кожата надолу.

В блендер пуснете да се смелят бадемите с хляба и стръковете магданоз.

Разпределете тази смес върху сьомгата и притиснете с обратната страна на лъжица, за да се образува плътен слой - коричка.

Печете сьомгата на фурна на 200 градуса в предварително загрята печка за 20-25 минути или до златист загар.

Ако сте оставили филето цяло и то е по-дебело, е възможно да изиска малко по-дълго печене.

Разкошната сьомгата на фурна с хрупкава коричка поднесете топла с чаша хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Ако обичате сьомга, запазете си следните рецепти за сьомга винаги под ръка.

Виж също как да пошираме сьомга и как да замразяваме сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: