Вкусно домашно лимецово хлебче

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
956
3
15/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции11
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 300 г
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • лапад - 6 - 7 листа
  • бульон от печено месо - 50 мл агнешки, телешки, пилешки, свински
  • домашен оцет с мед - 1 с.л.
  • вода - 200 мл
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

В подходяща за разбъркване дълбока купа сложете лимецовото брашно. Направете кладенче.

Лапада измийте и попарете във гореща вода (200 мл) в друг съд. Не е нужно да отстранявате дръжките на листата. Пасирайте ги. Прибавете домашния концентриран бульон в топлата смес, за да се разтвори. Оставете да се охлади, не трябва да е горещо.

В кладенчето поставете бакпулвера и го угасете с оцета.

Прибавете охладената течна смес, кокосовото масло, солта. Разбъркайте с лъжица добре. Трябва да се получи гъстичка лепкава смес.

Намажете стените на силиконова форма за хляб с кокосово масло и разпределете равномерно сместта.

Поръсете отгоре с черен сусам, чийто аромат прекрасно се вързва с домашно приготвеното лимецово хлебче.

Печете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Уникално вкусно е както топло, така и студено.

Бон апети!

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар