Начин на приготвяне
Тиквичките, картофите и морковът се нарязват на кубчета, а пиперката и лукът - на по-дребно.
В сгорещено олио се запържват първо лукът, морковът и пиперката. След около 2 минути се прибавят и картофите.
Малко след това се слагат тиквичките и се добавя доматеното пюре, а след него - и кубчето бульон с останалите подправки.
Налива се 100-150 мл вода и когато зеленчуковата яхния заври, се намалява и се оставя ястието на слаб огън, похлупено с капак.
Когато картофите са поомекнали, се изсипва изцеденият нахут, разбърква се и се оставя да поеме ароматите, докато останалите зеленчуци в яхнията с нахут се доварят.
Преди сервиране по желание бързата пролетна яхния с нахут и зеленчуци може да се поръси с малко копър.