Пържени кюфтета със зелен лук

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
83
263
176
75
1
21/05/2020
"Любимите пържени кюфтенца със зелен лук ви приканват да седнете на масата "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • царевичен грис - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 2 големи стръка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • сол - 1 /2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме каймата в удобна купа и към нея добавяме черен пипер, чубрица и сол.

Прибавяме брашното и царевичния грис, счупваме яйцето и омесваме каймата.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и също слагаме при каймата.

Доомесваме каймата за кюфтетата и оставяме 30-40 минути да престои.

С ръце оформяме малки кюфтенца и леко ги сплескваме, за да се сготвят добре и отвътре.

Пържим кюфтетата в горещо олио, след което изваждаме и поставяме пържените кюфтета със зелен лук върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар