Масленица със спанак и сирене

21/05/2020
"Мятаме една масленица със спанак и сирене на трапезата и се наслаждаваме на овациите "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с част от водата /хладка/ захарта и 2-3 с.л. брашно и се остава за 15 мин да се активират и всички течни съставки се смесват.

Сипва се от брашното и се изсипва маята. Замесва се меко тесто, което се остава да втаса, като се покрива със стреч фолио.

През това време се подготвя спанакът. Изчиства се и се нарязва. Леко се запържва в 2 с.л. олио.

Трите мазнини се смесват на стайна температура, без да се разтопяват.

Тестото, като втаса, се разделя на 3 части. Разточват се на правоъгълници.

Мажат се с мазнините и се реди спанака от едната страна. Натрошава се сиренето. Слага се втората кора.

Маже се с мазнините и се реди спанака и сиренето.

Третата кора на пухкавата масленица не се маже.

Навива се на руло и се усуква леко нашият тутманик.

Навива се на охлюв и се поставя в тава с хартия за печене. Остава се да втаса 15-20 мин.

Масленицата със спанак и сирене се пече на 180°C

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар