Начин на приготвяне
Маята се разтваря с малко топла вода, щипка захар и 2-3 с.л. брашно, оставя се да шупне за 15 минути.
В купа пресяваме брашното със солта. Правим дупка в средата и сипваме маята, олиото и водата.
Замесваме меко тесто. Разделяме го на 7-8 топки и оставяме да почиват 20 минути. Разтапяме мас, а ако нямаме използваме олио, като го сипваме в малка купичка.
Взимаме една по една топките и ги потапяме в мазнината, след това с ръка започваме да разтягаме и слагаме в намаслена тавичка. Между тестото слагаме натрошено сирене.
Когато сложим 4 слоя тесто, сгъваме тестото като прегънем четирите края до средата, обръщаме го и разтиламе отново в тавата. Повтаряме същото и когато наредим и осемте топки тесто.
Печем в умерена фурна до зачервяване.